Indenrigsspor i Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn har i dag meddelt, at indenrigsrejsende fra fredag den 28. oktober får deres eget dedikeret spor til den centrale sikkerhedskontrol. Det betyder at vi forventer at kø problemer for indenrigs passagerer endeligt er ovre.

Siden april 2015 har indenrigs- og udenrigstrafikken i Københavns Lufthavn været samlet i Terminal 2 og 3. Det har været til stor gene for indenrigsrejsende, at skulle benytte samme sikkerhedskontrol som udenrigsrejsende. 

”Vi har kæmpet højlydt for et specielt indenrigsspor siden sammenlægningen af indenrigs- og udenrigstrafikken. Det er meget glædeligt, at vi bogstaveligt talt endeligt har fået hul igennem, og nu kan tilbyde vores indenrigspassagerer at komme hurtigt og nemt igennem security i København”, siger Jesper Rungholm, direktør i DAT og fortsætter: ”Det er fantastisk, at de rejsende nu ikke længere risikerer at stå længere tid i kø ved security, end selve flyveturen tager”.

Det er CPH Express-sporerne, som nu bliver til ”CPH Express/Indenrigsrejsende”.
Både i Terminal 2 og 3 vil der være skilte i loft og gulv, som viser vej. Der vil desuden blive allokeret særlig bemanding og yderligere kapacitet for at hjælpe passagererne, oplyser Københavns Lufthavn. De forventer, at langt størstedelen af de korttidsrejsende fremover kommer igennem indenfor fem minutter, da ét af sporene i hver side af security er åbent hele tiden. Der er ligeledes mulighed for at åbne flere spor efter behov.

Passagerne får adgang til sporet via deres boardingkort, der skannes i den nuværende CPH Express indgang eller i den bemandede pult. Destinationen indikerer om passageren har adgang til ”CPH Express/Indenrigsrejsende”.