Hvad er Bornholmerflyet.dk?

BORNHOLMERFLYET.DKiluften

Bornholmerflyet.dk skal være Bornholms eget fly. Målet er, at alle der har en interesse i at styrke flyruten fra Bornholm, kan få adgang til indflydelse.

Det er aldrig før set i Danmark, at en flyrute på den måde integreres i lokalsamfundet. Det er en ny måde at tænke infrastruktur på. Normalt er det forbeholdt politikerne, men her står det danske flyselskab Danish Air Transport (DAT) bag.

DAT er ikke et helt sædvanligt flyselskab. Gennem de sidste 10 år, har DAT udviklet en anden måde at se på indenrigsflyvning. Det er sket gennem erfaringer fra især det norske marked. Og der er paralleller til Bornholm.

”I Norge er lokalsamfundene ofte meget afhængige af flyruten. Uden den har man mange timers transport til specialbehandling af syge, der er langt til specialister og kunder for erhvervslivet, og turisme spiller som regel også en stor rolle i den lokale udvikling,” lyder det fra Jesper Rungholm, CEO i DAT, ” derfor er vi sikre på, at vi passer godt til Bornholm og omvendt. Og derfor virker det rigtigt, at oprette Bornholmerflyet.dk, der på mange måder får sit helt eget liv.”