Bagagehåndtering

For indchecket bagage, der bliver ødelagt, forsinket eller tabt under transport, er Bornholmerflyet/DATs ansvar forbeholdt til 1131 SDR (Spesielle Trekk Rettigheter). Bornholmerflyet/DAT dækker dog kun ødelagt eller manglende indhold, hvis det er tydelige tegn på skade eller indbrud i emballagen.

Bagageuregelmæssigheder skal meldes til flyselskabets repræsentant ved ankomst, dog senest 7 dage efter ankomst. Eventuelle erstatningskrav skal ske enten pr. mail til klage@dat.dk, eller skriftlig til Danish Air Transport A/S, Lufthavnsvej 7a, 6580 Vamdrup, Danmark. Det er vigtigt, at alle originale kvitteringer vedhæftes. Bornholmerflyet/DAT er ikke ansvarlig for genstande eller bagage som bliver opholdt/beslaglagt i sikkerhedskontrollen.

Bornholmerflyet/DAT gør alt for at håndtere vores rejsendes bagage med den bedste omtanke. Bornholmerflyet/DAT er ikke ansvarlige for normal slidtage, som ridser, ødelagt eller tab af fremstikkende dele som f. eks håndtag, lommer, låse og hjul, eller for ridser samt snavs. Bornholmerflyet/DAT forbeholder sig ret til ikke at holdes ansvarlig for uforsvarlig indpakket bagage og ødelagt indhold som følge af dette, samt skader som allerede var til stede inden in check.

Sportsudstyr som ski, fiskestænger, cykler og golfudstyr, samt barnevogne og barnesæder til bil, er ikke egnet for flytransport. Bornholmerflyet/DAT anbefaler at denne type bagage pakkes, så det ikke bliver ødelagt. Bornholmerflyet/DAT dækker kun skade, hvor genstanden er pakket i hård emballage og hvor emballagen blevet er ødelagt. Bornholmerflyet/DAT gør opmærksom på, at blød emballering ikke regnes som tilstrækkelig på overnævnte udstyr. Passageren er selv ansvarlig for at pakke skrøbeligt udstyr, så det tåler normal bagagehåndtering, og Bornholmerflyet/DAT anbefaler, at du tegner din egen forsikring på sådant udstyr.

Passageren er ansvarlig for, at indchecket bagage er pakket således, at indholdet ikke bliver ødelagt. Flasker og lignende i indchecket bagage, der forsager skade på egen bagage, kan Bornholmerflyet/DAT ikke holdes ansvarlig for. Derimod, så kan den rejsende selv blive holdt ansvarlig for skader på andre passagerers bagage.

Ødelagt bagage

Gå tilbage